Upplev Sveriges bästa konståkare

Den 7–8 september 2019 inleds säsongens Elitserie i Luleå. Under säsongen tävlar Sveriges bästa åkare mot varandra i fem omgångar runtom i landets städer för att avslutas med en final i Lerum den 3–5 april, där medaljörerna i Elitserien 2019/2020 koras.

Elitserien och morgondagarserien 2019/2020

I elitserien tävlar Sveriges nationella elitskikt i juniorer och seniorer. I morgondagarserien tävlar ungdom 13 och ungdom 15 som satsar på en framtida elitutveckling. Morgondagarserien har sina tävlingstillfällen i anslutning till elitserien. Elitserieåkarna och morgondagarserieåkarna rankas i elitserietabellen och morgondagarserietabellen. Läs mer om Svenska Konståkningsförbundets ranking.

Elitserien består säsongen 2019/2020 av tio deltävlingar, motsvarande fem omgångar, och en final. Hälften av deltagarna tävlar på varje deltävling. På två deltävlingar, en omgång, har samtliga deltagare tävlat. Vid varje tävlingstillfälle äger en omgång, dvs två deltävlingar, rum i parallella ishallar i syfte att skapa större nationella mötesplatser.

Elitserien och morgondagarserien fungerar som kvalverktyg för SM/JSM resp USM/RM som äger rum i Ulricehamn 12–15 december.

Se tidsschema, deltagare och resultat här.

Följ tävlingarna via livestream

Följ årets Elitserietävlingar via livestream kostnadsfritt!

Genom vår samarbetspartner AETV kommer flera av säsongens Elitserietävlingar att livestreamas via Skateswedens Playkanal. Allt du behöver göra är registrera en mailadress, sedan kan du ta del av dramatiken!

Se förra säsongens deltävlingar i repris

Efter avslutad tävling läggs varje klass upp på vår Playkanal. Repriser från Elitserietävlingar från 2018–2019 går att se gratis fram till den 15 september. Därefter kan du köpa tillgång för 29 kr per klass. När du gjort ett köp äger du länken till den klassen och kan titta hur många gånger du vill med ditt inlogg.

Säsongens tävlingar

Elitserie 1, 2
7–8 september Luleå, Premiär (Livestreamas ej pga tekniska utmaningar hos AETV)
Elitserie 3
12–13 oktober Solna
Elitserie 4
19–20 oktober Lerum
Elitserie 5, 6
9–10 november Karlskrona
Elitserie 7, 8
1–2 februari Helsingborg
Elitserie 9, 10
29 februari–1 mars Skövde

3–5 april Lerum, Final