Kunglig glans på invigningen av VM 2021

VM i konståkning i Ericsson Globe börjar med en spektakulär invigning på is kvällen den 24 mars. Kronprinsessan inviger tävlingen på plats i Globen. Hela invigningen kommer att sändas direkt på TV. Bakom arrangemanget står koreografen och konstnärlige ledaren Albin Boudrée.

– Det kommer att bli en häftig invigning. Vi har ett fantastiskt uppvisningsteam som har slitit hårt. De utmanar sina färdigheter och kommer att leverera en oförglömlig upplevelse. Att Kronprinsessan medverkar är en stor ära och väldigt roligt för både invigningen och hela VM, säger Albin Boudrée.

Själva invigningen är indelad i fyra delar med olika teman. Det första numret är utmanande både när det gäller koreografi och teknik. Det handlar om att utmana våra rädslor och att aldrig ge upp. I del två är det två solister som åker, minioren Melissa Westling och landslagsåkaren Matilda Algotsson. De befinner sig en drömvärld fylld av kärlek.

Tredje temat handlar om gemenskap. Och här kombineras olika ljuskällor som tillsammans skapar en visuellt vacker helhet. Här sjunger solisten Lovisa Svensson från Royal Academy of Music i London, nationalsången. Invigningen avslutas sedan med ett stort rocknummer med kärlek, värme och ett stort lycka till till alla tävlande under VM.

För Albin Boudrée som själv har tävlat konståkning på elitnivå är det en dröm som nu har gått i uppfyllelse.

– Det är megastort och jag är full av förväntan. Konståkningen har alltid varit en stor del i mitt liv och att få ansvara för invigningen av VM är en otrolig ära.

Invigningen direktsänds på TV10 och på Viaplay den 24 mars kl 17.30.

Foto: Anna-Lena Ahlström/Kungl. Hovstaterna

Se fler liknande nyheter

Nikolaj på 14:e plats i Warszawa

Challengertävlingen Warsaw Cup avgjordes i slutet av förra veckan i Warszawa, Polen. Svensk representant på plats var Nikolaj Majorov.

Tallinn Trophy: Medaljer, personrekord och klarade poänggränser för mästerskap

Tallinn Trophy bjöd på nya framgångar för svensk konståkning. I seniorer damer tog Josefin Taljegård guldet efter att ha slagit...

Nytt landslag i synkro – Team Inspire

Svensk konståkning har återigen ett landslag i synkro - Team Inspire från Landvetter. Det stod klart efter uppstartslägret i Kungsbacka...

Nu står det klart vilka som tävlar i Elitserien och Morgondagarserien 2021/2022

Efter nio kvalificeringstävlingar och ett uppsamlingskval står det nu klart vilka åkare som kvalificerat sig till Elit- och Morgondagarserien 2021/2022.

Stor trupp till Tallinn och ny Challengertävling för Nikolaj Majorov

Ny vecka och nya tävlingar för Team Sweden. I veckans tävlingar i Tallinn Trophy deltar en stor trupp från Sverige....

Emelie 28:a i debuten

Challenger-tävlingen Icechallenge avgjordes i helgen i Graz, Österrike. Svensk representant på plats var Emelie Ling som gjorde internationell seniordebut.

Emelie Ling gör internationell seniordebut

Den lovande junioren Emelie Ling gör nu sin internationella seniordebut. Det sker i helgen i Icechallenge i Graz, Österrike.

Silver och brons i NRW Trophy

I helgen arrangerades tävlingen NRW Trophy i Dortmund, Tyskland, och resultatet blev säsongens första svenska medaljer på internationell tävling. Nikolaj...

Svenskt i NRW Trophy i Dortmund

Den internationella tävlingssäsongen fortsätter för svensk konståkning. I helgen tävlar Nikolaj Majorov och Josefin Taljegård i NRW Trophy i Dortmund,...

UpAgain: Unik dokumentär från VM i konståkning

VM i konståkning som ägde rum i Stockholm i mars i år, var inte som något annat mästerskap. Pandemin gjorde...