Nebelhorn Trophy: OS-jakt och säsongspremiär

På torsdag inleds Nebelhorn Trophy i tyska Oberstdorf. I startfältet finns syskonparet Greta och John Crafoord som jagar en OS-kvalplats och Josefin Taljegård som gör säsongspremiär.

Greta och John Crafoord uppnådde i början av säsongen kvalpoängen för VM 2022 och i Nebelhorn Trophy är de på jakt efter en OS-plats. I Oberstdorf måste de slå sig in bland de tre bästa av de 13 par som tävlar om en OS-plats för att säkra en svensk kvalplats till spelen i Peking 2022.

– Greta och John Crafoord har en tuff utmaning framför sig i Oberstdorf, men jag tror att de kommer att vara med och fajtas om platserna, säger Anna Burvall, tf sportchef på Svenska Konståkningsförbundet.

Josefin Taljegård gör i Oberstdorf sin första tävling för säsongen.

– Josefin Taljegård tog ett stort steg framåt under förra säsongen. Till denna säsong har hon ett nytt kortprogram som vi får se första gången på tävling här i Oberstdorf. Delar av världseliten finns på plats i Tyskland och det ska bli roligt att se hur långt våra svenska åkare kommer i det starka startfältet.

Följ de svenska åkarna i Nebelhorn Trophy!

Se fler liknande nyheter

Nikolaj på 14:e plats i Warszawa

Challengertävlingen Warsaw Cup avgjordes i slutet av förra veckan i Warszawa, Polen. Svensk representant på plats var Nikolaj Majorov.

Tallinn Trophy: Medaljer, personrekord och klarade poänggränser för mästerskap

Tallinn Trophy bjöd på nya framgångar för svensk konståkning. I seniorer damer tog Josefin Taljegård guldet efter att ha slagit...

Nytt landslag i synkro – Team Inspire

Svensk konståkning har återigen ett landslag i synkro - Team Inspire från Landvetter. Det stod klart efter uppstartslägret i Kungsbacka...

Nu står det klart vilka som tävlar i Elitserien och Morgondagarserien 2021/2022

Efter nio kvalificeringstävlingar och ett uppsamlingskval står det nu klart vilka åkare som kvalificerat sig till Elit- och Morgondagarserien 2021/2022.

Stor trupp till Tallinn och ny Challengertävling för Nikolaj Majorov

Ny vecka och nya tävlingar för Team Sweden. I veckans tävlingar i Tallinn Trophy deltar en stor trupp från Sverige....

Emelie 28:a i debuten

Challenger-tävlingen Icechallenge avgjordes i helgen i Graz, Österrike. Svensk representant på plats var Emelie Ling som gjorde internationell seniordebut.

Emelie Ling gör internationell seniordebut

Den lovande junioren Emelie Ling gör nu sin internationella seniordebut. Det sker i helgen i Icechallenge i Graz, Österrike.

Silver och brons i NRW Trophy

I helgen arrangerades tävlingen NRW Trophy i Dortmund, Tyskland, och resultatet blev säsongens första svenska medaljer på internationell tävling. Nikolaj...

Svenskt i NRW Trophy i Dortmund

Den internationella tävlingssäsongen fortsätter för svensk konståkning. I helgen tävlar Nikolaj Majorov och Josefin Taljegård i NRW Trophy i Dortmund,...

UpAgain: Unik dokumentär från VM i konståkning

VM i konståkning som ägde rum i Stockholm i mars i år, var inte som något annat mästerskap. Pandemin gjorde...