Tallinn Trophy: Medaljer, personrekord och klarade poänggränser för mästerskap

Tallinn Trophy bjöd på nya framgångar för svensk konståkning. I seniorer damer tog Josefin Taljegård guldet efter att ha slagit nytt personrekord, och i juniorer herrar tog Andreas Nordebäck guld och Casper Johansson silver.

Stora delar av landslaget fanns på plats i Tallinn för den internationella tävlingen Tallinn Trophy.

– Riktigt roligt att flera av våra åkare visade framfötterna internationellt. Vi fick med oss såväl medaljer som nya personrekord, och har nu även flera åkare som uppnått de internationellt uppsatta poängkriterierna för deltagande i mästerskap, säger Anna Burwall, sportchef.

I juniorer damer slutade Emelie Nordqvist på 12:e plats och Josefine Brovall på 10:e plats. På 5:e plats kom Julia Brovall som med en stark friåkning åkte upp sig från 8:e plats. I juniorer herrar tog Andreas Nordebäck guld efter en nästintill felfri friåkning. Silvermedajen gick till Casper Johansson som i Tallinn blev förste svensk att på juniornivå landa kvadrupel salcow på internationell tävling. Jonathan Egyptson blev 4:a.

Oliver Praetorius slog till med nytt personrekord i sin internationella seniordebut och kom på 4:e plats. I seniorer damer putsade Josefin Taljegård sitt personliga rekord och vann tävlingen med god marginal. Emelie Ling gjorde karriärens andra internationella seniortävling och ökade på sitt personliga rekord med dryga 20 poäng och uppnådde även den tekniska kvalpoängen för EM. Emelie slutade på 4:e plats.

Här finns hela resultatlistan för Tallinn Trophy.

Se fler liknande nyheter

Nikolaj på 14:e plats i Warszawa

Challengertävlingen Warsaw Cup avgjordes i slutet av förra veckan i Warszawa, Polen. Svensk representant på plats var Nikolaj Majorov.

Nytt landslag i synkro – Team Inspire

Svensk konståkning har återigen ett landslag i synkro - Team Inspire från Landvetter. Det stod klart efter uppstartslägret i Kungsbacka...

Nu står det klart vilka som tävlar i Elitserien och Morgondagarserien 2021/2022

Efter nio kvalificeringstävlingar och ett uppsamlingskval står det nu klart vilka åkare som kvalificerat sig till Elit- och Morgondagarserien 2021/2022.

Stor trupp till Tallinn och ny Challengertävling för Nikolaj Majorov

Ny vecka och nya tävlingar för Team Sweden. I veckans tävlingar i Tallinn Trophy deltar en stor trupp från Sverige....

Emelie 28:a i debuten

Challenger-tävlingen Icechallenge avgjordes i helgen i Graz, Österrike. Svensk representant på plats var Emelie Ling som gjorde internationell seniordebut.

Emelie Ling gör internationell seniordebut

Den lovande junioren Emelie Ling gör nu sin internationella seniordebut. Det sker i helgen i Icechallenge i Graz, Österrike.

Silver och brons i NRW Trophy

I helgen arrangerades tävlingen NRW Trophy i Dortmund, Tyskland, och resultatet blev säsongens första svenska medaljer på internationell tävling. Nikolaj...

Svenskt i NRW Trophy i Dortmund

Den internationella tävlingssäsongen fortsätter för svensk konståkning. I helgen tävlar Nikolaj Majorov och Josefin Taljegård i NRW Trophy i Dortmund,...

UpAgain: Unik dokumentär från VM i konståkning

VM i konståkning som ägde rum i Stockholm i mars i år, var inte som något annat mästerskap. Pandemin gjorde...

Fokus synkro i Kungsbacka

I helgen är det dags för uppstartsläger för synkro i Kungsbacka ishall utanför Göteborg. På lägret sker också uttagningen till...