ISU European Figure Skating Championship 2015

ISU European Figure Skating Championship 2015

Välkommen
till ett frostigt mästerskap!


Välkommen till EM i Stockholm. Se världsstjärnorna göra upp om medaljerna live i Ericsson Globe 26 januari – 1 februari 2015!


 


 

Natur, mode och musik. En stark kör- och danstradition. Ett stort hjärta till det, konståkningen och staden Stockholm. Allt det är inspirationskällor till inramningen av mästerskapet och kröns av Kronprinsessan Victoria som dess beskyddare.

När frosten kommer, då fryser snart isarna på sjöar och hav. Den frostnupna känslan fylld av förväntan och spänning, omöjlig att ersätta med spolad is i en arenamiljö, förutsättningen för ett mästerskap med de bästa av förutsättningar för tävling. Därför flyttar vi helt enkelt in den naturliga isen i Ericsson Globe och låter dem samspela!


 

Sång-i-musiken-premiär

EM i Stockholm är det första ISU-mästerskapet där musik med sång är tillåten i alla klasser (tidigare bara synkroniserad konståkning och isdans).

Galafinal 1 februari

Inget konståkningsmästerskap utan show. När tävlingen är slut och medaljerna har delats ut intar konståkarna isen utan press och poängkrav. Njut lika mycket som de gör när de framför sina shownummer i en ljussatt Ericsson Globe. Söndag 1 februari kl. 15.00–17.00. Läs mer här.

Öppningsnummer med Team Surprise, Svenska Landslaget i synkroniserad konståkning och våra unga konståkningstalanger. Biljettpriser från 350–995 kr.

Knapp

Få järnkoll på tävlingarna under EM

8 stycken tävlingar, med tillhörande start- och resultatlistor. Klicka in på vår resultatsida så ser vi till att du hittar precis det du letar efter och får järnkoll på tävlingarna och resultaten.


 

Official Charity

Ett internationellt mästerskap ger mycket till sporten men kan också användas som ett verktyg för att nå fler och öppnar upp för möjligheten till nya samarbeten. För att höja kunskapen om konståkning, marknadsföra EM men också för att stötta frågor som ligger sporten och alla engagerade nära.

Av de aktiva tävlande i Sverige är åtta av tio kvinnor. Konståkning är en sport där man ofta börjar tidigt, redan som barn. I EM 2015 samarbetar Svenska Konståkningsförbundet med World Childhood Foundation för att alla barn ska få ha en trygg och kärleksfull barndom. Och med 1,6 & 2,6-miljonerklubben kampanj Woman in Red för kvinnors hälsa. 15 % av det totala biljettpriset som ni i publiken valt att köpa till förmån för respektive organisation går direkt till deras arbete. Det går också bra att bidra på plats i Ericsson Globe och lära dig mer om organisationerna och projekten.

ICEHOTEL Foto Martin Smedsen

Prispall av is från Torneälven

Våra medaljörer kliver upp på en pall av is bruten i älvarna i norr. Den frostiga inramningen gör vi tillsammans med ICEHOTEL i Jukkasjärvi, is från Torneälven och duktiga iskonstnärer på plats i Stockholm.

Guldreaktioner inför tv-kamerorna: Bakom en vägg av is väntar sista tävlingsgruppen i finalerna på vem som får kliva upp på pallen och vilka som hamnar utanför. För första gången någonsin följer tv deras reaktioner i ett Green Room.


Mode

Lars Wallin är en av Sveriges mest framstående designers med ett hjärta som bankar extra för konståkning. Det är han som står bakom våra frostiga medaljbärares kläder. Mode får också ta plats i vårt bildspråk. Emma Svensson heter fotografen som tagit bilderna på de svenska landslagsåkarna, som också profilerar EM. Ett bildspråk som fångar dem här och nu. Modets estetik.