ISU European Figure Skating Championship 2015

ISU European Figure Skating Championship 2015

Deltagare Herrar

På herrsidan kommer hoppen med fyra varv i luften, de så kallade kvadrupplarna, sannolikt att spela stor roll för slutresultatet. De senaste åren har dessa oerhört svåra element blivit mer eller mindre ett måste för att kunna ta medalj i EM. Kvadruppel Salchow och kvadruppel Toeloop är varianterna som herrarna i huvudsak visar upp.

Herrarnas kortprogram, där åkarna gör sju bestämda element, får vara som längst 2 minuter och 50 sekunder långt. Friåkningen är 4 minuter och 30 sekunder lång (+/- 10 sekunder). Här kan herrarna göra maximalt åtta hoppelement, tre olika piruetter, en stegsekvens, och en koreografisk sekvens, där åkarna ska göra rörelser och steg med särskild hänsyn till musiken.

Missa inte en sekund av herrarnas program
Kortprogram 28 januari, 11.00–15.20
Friåkning (final) 30 januari, 18.00–22.10
Gala 1 februari 15.00–17.00

ISU Komplett deltagarlista
Vet du vad en kvadruppel Salchow är? Lär dig mer i vår Hoppskola!
EM-medaljer 1984–2014
Köp biljetter här!

1 ARM Slavik Hayrapetyan
2 AUT Manuel Koll
3 AZE Larry Loupolover
4 BLR Pavel Ignatenko
5 CZE Michal Brezina
6 CZE Petr Coufal
7 CZE Pavel Kaska
8 DEN Justus Strid
9 EST Samuel Koppel
10 FIN Valtter Virtanen
11 FRA Florent Amodio
12 FRA Chafik Besseghier
13 GER Peter Liebers
14 GER Franz Streubel
15 GBR Philip Harris

16 ISR Alexei Bychenko
17 ISR Daniel Samohin
18 ITA Ivan Righini
19 NOR Sondre Oddvoll Bøe
20 POL Patrick Myzyk
21 RUS Maxim Kovtun
22 RUS Adyan Pitkeev
23 RUS Sergei Voronov
24 SVK Marco Klepoch
25 ESP Javier Fernandez
26 ESP Javier Raya
27 SWE Alexander Majorov
28 SUI Stéphane Walker
29 TUR Engin Ali Artan
30 UKR Yaroslav Paniot

Med reservation för ändringar.


 


Javier Fernandez ESP


Den dubble Europamästaren är tillbaka för att ta sitt tredje EM-guld i rad. Detta är en åkare med en härlig personlighet och fantastiska kvadruppelhopp, som gått den långa vägen från 28:e plats på EM 2007 till gulden 2013 och 2014. I år har Fernandez, som också har två VM-brons på meritlistan, visat fin form. Han tog sig till den stora Grand Prix-finalen i höstas, där han tog silvermedaljen.

 


Maxim Kovtum RUS


Denne nittonåring skapade stora rubriker när han inför OS i fjol besegrade självaste Jevgenij Plusjenko vid ryska mästerskapen. Den här säsongen har Kovtun, som har fantastiskt snabb rotation i luften, hunnit med att ta ännu en nationell titel och två segrar i Grand Prix-serien. Detta blir en ny chans till medalj i ett stort internationellt mästerskap, efter två raka femteplatser i EM.

 


Michal Brezina CZE


Efter fyra fjärdeplatser i EM och VM lyckades Brezina till sist ta en efterlängtad medalj när han blev bronsmedaljör i EM 2013. I fjol var marginalerna på fel sida igen, när han blev fyra med 36 hundradelars marginal. Nu kommer en ny medaljchans för den komplette tjecken som har både starka hopp och klassiskt stilfull åkning.

 


Florent Amodio FRA


Det finns få konståkare som har en sådan känsla för mu- siken som denne fransman, det är som att varje ton har sin egen rörelse när han åker. Amodio vann EM 2011 och har dessutom silver och brons från andra år, men han lyckades mindre bra under fjolårssäsongen. Kan Ericsson Globe bli hans nya lyckoarena?

 


Sergei Voronov RUS


Denne rutinerade och spänstige herre har gjort inte mindre än sex EM och fem VM. I fjol lyckades han för första gången ta en medalj, när han blev silvermedaljör i EM. Under årets säsong har Voronov varit säkerheten själv, och han tog en imponerande bronsmedalj vid Grand Prix-finalen i december. Stark medaljkandidat.

 


Alexander Majorov SWE


Norrlänningen fick sitt genombrott vid OS 2014, men har haft en skadefylld säsong. Nu pekar formkurvan brant uppåt, och en frisk Majorov kan absolut utmana de bästa i Europa.

• Läs mer om Alexander