ISU European Figure Skating Championship 2015

ISU European Figure Skating Championship 2015

Deltagare Paråkning

Paråkning är sannolikt den mest spektakulära disciplinen i hela mästerskapet. Här gör paren lyft, kast och dödsspiraler som får publiken att kippa efter andan.

Kortprogrammet för par består av sju föreskrivna element, och programmet får inte vara längre än 2 minuter och 50 sekunder långt. En av de mest fantastiska rörelserna är det så kallade twistlyftet, där mannen kastar upp damen i luften, och fångar henne innan han sätter ner henne på isen igen. I friåkningen kan paren utnyttja 4 minuter och 30 sekunder (+/- 10 sekunder). Detta program kan inne- hålla maximalt tre lyft, två kast, ett twistlyft, ett solohopp sida vid sida, en hoppkombination eller hoppsekvens sida vid sida, ett solohopp, en parpiruett, en dödsspiral, och en koreografisk sekvens.

Upplev när paråkningen intar isen.
Kortprogram 30 januari, 14.00–16.25
Friåkning (final) 1 februari, 10.30–13.25
Gala 1 februari, 15.00–17.00

ISU deltagarlista, inkl. reserver
Vet du vad en kvadruppel Salchow är? Lär dig mer i vår Hoppskola!
EM-medaljer 1984–2014
Köp biljetter här!

1 AUT Miriam Ziegler & Severin Kiefer
2 BLR Maria Paliakova & Nikita Bochkov
3 BUL Elizaveta Makarova & Leri Kenchadze
4 FRA Vanessa James & Morgan Cipres
5 GER Minerva-Fabienne Hase & Nolan Seegert
6 GER Mari Vartmann & Aaron Van Cleave
7 GBR Amani Fancy & Christopher Boyadji
8 GBR Caitlin Yankowskas & Hamish Gaman
9 ITA Alessandra Cernuschi & Filippo Ambrosini
10 ITA Nicole Della Monica & Matteo Guarise
11 ITA Valentina Marchei & Ondrej Hotarek
12 RUS Yuko Kavaguti & Alexander Smirnov
13 RUS Ksenia Stolbova & Fedor Klimov
14 RUS Evgenia Tarasova & Vladimir Morozov


 


Ksenia Stolbova & Fedor Klimov RUS


Med enastående längd i kasten och med en härlig fart i åkningen tog detta par världen med storm under förra säsongen. De blev olympiska mästare med sitt Ryssland i lagtävlingen och tog dessutom OS-silver i paråkningen. Det blev även silver i både VM och EM. I höstas vann de två Grand Prix-tävlingar och får finna sig i att tillhöra guldfavoriterna i Stockholm.


Evgenia Tarasova & Vladimir Morozov RUS


Trots att det är deras första säsong som seniorer, har det här unga paret redan visat att de kan utmana de bästa i världen. Titta särskilt på deras trippel twist, där han kastar henne högt i luften innan han fångar henne. När de tog silver på ryska mästerskapen vann de faktiskt friåkningen över Stolbova/Klimov. De har också ett silver från junior-VM på meritlistan.


Yuko Kavaguti & Alexander Smirnov RUS


Sedan de fått fjolårssäsongen förstörd av en knäskada är detta följsamma och under- bart konstnärliga par tillbaka i hetluften igen. De blev euro- pamästare 2010 och har tagit ytterligare tre EM-medaljer och två VM-brons. I höstas vann de en Grand Prix-tävling och visade att de är tillbaka på allvar. Partävlingen ser således ut att bli en rysk uppgörelse, kan det bli trippelt Ryssland på pallen?

 


Vanessa James & Morgan Cipres FRA


Detta kraftfulla franska par har varit sexa, fyra och femma i de senaste Europamästerskapen, och hoppas kunna klättra ytterligare något pinnhål här. Med sina höga kast har de även den här säsongen visat fina resultat, bland annat via två femteplatser i Grand Prix- serien. Under förra säsongen kom de på tionde plats både vid de Olympiska spelen i Sotji, och vid VM i Saitama, Japan.