SKF_LL_kortprog_s1516_Joshi_Helgesson_FOTO_Beata_Holmgren_Studio_Emma_Svensson_010_webb_1
Joshi Helgesson, Kortprogram Landslagsläger 2015. Fotograf Beata Holmgren / Studio Emma Svensson

Joshi Helgesson, Kortprogram, säsong 2015/2016. Fotograf: Beata Holmgren / Studio Emma Svensson

 

Joshi Helgesson åker sin första tävling för säsongen i  helgen

Precis som förra året väljer Joshi Helgesson att starta sin internationella tävlingssäsong i Milano, på Lombardia Trophy. Tävlingen startade igår och pågår fram tills söndag, då friåkningen för seniorerna avgörs.

Redan imorgon kliver Helgesson in på isen för att åka sitt kortprogram för säsongen, som hon visade upp senast under det svenska landslagslägret i slutet av augusti, i Stockholm. Efter en riktigt fin fjolårssäsong, då hon knep 4:e platsen under EM i Stockholm samtidigt som hon slog nytt svenskt rekord, är det nu dags för en av Sveriges allra bästa konståkare att inleda årets säsong, med nya dräkter och nya program. Förra året placerade hon sig på en sjätteplats i premiären under Lombardia Trophy, vi håller tummarna för en ännu högre placerings i år.

Seniorer damer åker sina program enligt följande:
Korta programmet: Lördag 19 september, kl 12.00
Friåkningen: Söndag 20 september, kl 12.00

Joshi Helgesson står med i startlistorna som Sveriges enda senioråkare i tävlingen men hela sex stycken svenska junior- och ungdomsåkare drabbar samman med den internationella eliten under Lombardia Trophy.

I skrivande stund ligger Anastasia Schneider på tredjeplats inför fredagens friåkning i juniorklassen, där även Matilda Algotsson ligger på en åttondeplats. Illya Solomin har placerat sig på fjärdeplatsen på herrsidan för juniorer. Även i ungdomsklassen hittar vi alla svenska åkare i topp-tio placeringar inför fredagens friåkning. Alessia Hägg och Selma Ihr är just nu på andra- respektive tredjeplats medan Lisa Lager är strax bakom på en sjundeplats.

Tidsscheman, startordningar och resultat – länk här.
Följ tävlingarna via livestream – länk här.