Isabelle Olsson deltar i världsinitiativ för kvinnligt idrottande – The Aurora Games i New York denna vecka

150 olympier och professionella kvinnliga idrottare från 20-tal länder samlas denna vecka i Albany, New York, USA för den första upplagan av The Aurora Games. Multisportfestivalen backas av idrottsprofiler som Jackie Joyner Kersee, Nancy Kerrigan och Monica Seles, bland många andra. Svenska Isabelle Olsson, tidigare landslagsåkare i konståkning är inbjuden att delta.

– The Aurora Games är ett otroligt viktigt initiativ. Kvinnor och tjejer måste få idrotta på lika villkor. Vi har fortfarande mycket kvar att göra för att det ska bli verklighet – varje röst som hörs och initiativ som tas räknas, säger Katarina Henriksson, ordförande i Svenska Konståkningsförbundet.

Idrotterna som representeras i The Aurora Games är; Tennis, Gymnastik, Parkour, Basket, Ishockey, Beach Volleyboll, Bordtennis och Konståkning. Konståkningen är en av de mest växande idrotterna i Sverige med mestadels kvinnliga utövare. Svenska Isabelle Olsson och ishockeyspelaren Rebecca Stenberg, tävlar för världslaget i tävlingen.

– Det är stort att svensk konståkning är representerat i den första upplagan av The Aurora Games. Det hjälper oss att lyfta frågorna om kvinnligt idrottande också på hemmaplan. Bara att det finns ett behov av ett sådant här evenemang, visar att kvinnor inom idrotten, över hela världen, måste få större utrymme på alla plan. Vi måste arbeta med att stärka ungas självkänsla, visa att de duger och uppmuntra dem till att våga ta för sig. Vi behöver också många bra ambassadörer, både Isabelle och Rebecca är utmärkta representanter för våra issporter i Sverige, fortsätter Katarina.

Isabelle Olsson slutade sin aktiva karriär för ett par år sedan efter en skadedrabbad period. Hon har tillhört toppgruppen i det svenska landslaget och tävlat internationellt för Sverige i bland annat EM och Grand Prix. Idag arbetar hon som souschef i Göteborg. Inbjudan till Aurora games fick henne att inta isen igen.

– Det ska bli superkul att åka igen! Jag har inte varit mycket på is på länge men nu inför showen har jag tränat mycket och det är en riktigt härlig känsla!

– Festivalen kommer att vara en rolig upplevelse för alla oss som är där och publiken, och att den är för kvinnliga idrottare det är fantastiskt. Att vi, kvinnliga idrottare, uppmärksammas i en festival gör nytta framöver!

Isabelles två showprogram är koreograferade av hennes syster Angelica Olsson med musik bland annat av Dianne Reeves och Loreen.
Svenska Isabelle Olsson och Rebecca Stenberg som deltar i ishockeyn representerar världslaget i The Aurora Games.
The Aurora Games sänds i hela världen på Eurosport. Konståkningstävlingarna visas på lördag 24 augusti.

Mer information om Isabelle Olsson
Mer information om The Aurora Games

Se fler liknande nyheter

Svenska Konståkningsförbundet ansöker om VM 2025 i Malmö

Svenska Konståkningsförbundet har lämnat in en ansökan till ISU (International Skating Union) om att få arrangera VM i konståkning 2025...

Emelie Ling satte nytt personbästa i JVM-finalen

Emelie Ling slutar på 18:e plats i JVM efter att i friåkningen ha satt ännu ett nytt personbästa.

Andreas Nordebäck på 10:e plats i JVM

Andreas Nordebäck slutar på en 10:e plats i JVM i Tallinn. Det innebär att Sverige har två platser i herrklassen...

Final för Emelie Ling i JVM

Emelie Ling är klar för final i JVM efter att ha satt nytt personbästa i kortprogrammet som avgjordes idag. Emelie...

Andreas Nordebäck klar för final i JVM

Andreas Nordebäck är klar för final i JVM efter det inledande, korta programmet som avgjordes idag i Tallinn, Estland. Med...

Denna vecka avgörs JVM i Tallinn

Denna vecka avgörs Junior-VM i konståkning i Tallinn, Estland. Från Sverige deltar Emelie Ling och Andreas Nordebäck. Tävlingarna börjar torsdag...

SM 2022 (Dag 4) – Taljegård och Majorov svenska mästare

Under sista dagen av SM 2022 avgjordes damernas och herrarnas friåkning. I damklassen tog Josefin Taljegård karriärens första SM-guld. Nikolaj...

SM 2022 – Dag 3

Tredje tävlingsdagen i SM 2022 är avslutad och nya medaljörer har korats i juniorer herrar och damer samt i ungdom...

SM 2022 – Dag 2

Andra tävlingsdagen i SM 2022 bjöd på kortprogram för ungdom flickor, juniorer herrar och seniorer damer och herrar. I RM...

Team Inspire på 10:e plats i VM-debuten

VM i synkro är avslutat och Team Inspire har nu gjort sitt första VM. Laget som endast åkt tillsammans i...